Blog - Dijabel
Refinansiering | Paras Pikavippi 2019 | Kredittkort Reiseforsikring | Månedlig Spotpriser | Beste Alarmselskap | Behandlingsforsikring | Billig Mobilbutikk | Billig Internett 2019

BLOG

17. новембра 2017.
Dijabetes – skriveni neprijatelj poslovnih ljudi

Dijabetes – skriveni neprijatelj poslovnih ljudi

Svakodnevne radne obaveze, kod većine ljudi koji se bave biznisom, podrazumevaju: dugotrajno sedenje, stres, prekovremeni (prekomerni) rad, nedovoljnu fizičku aktivnost, napetost, brige, lošu ishranu… Sve su to, istovremeno, uzroci za nastanak raznih bolesti, pa i dijabetesa.
8. новембра 2017.
Šta je dijabetes? - Uobičajene zablude

Šta je dijabetes? – Uobičajene zablude

Najčešći odgovor je povećan nivo šećera u krvi. Ali, to nije tačno! To je samo posledica. Povećan (ili smanjen) nivo šećera u krvi je – posledica. Kao što je kašalj posledica iritiranog  grla, ili sinusa, ili... tako je i povećan šećer u krvi posledica promena koje su već nastale u organizmu.
7. новембра 2017.
Značaj fizičke aktivnosti u životu sa dijabetesom

Značaj fizičke aktivnosti u životu sa dijabetesom

Svi znamo od prvog dana otkrivanja dijabetesa da je fizička aktivnost, pored odgovarajuće ishrane i preciznog doziranja insulina, jedan od glavnih faktora dobre kontrole dijabetesa. Međutim, konstantnoj fizičkoj aktivnosti ukoliko imate dijabetes je neophodno prići znatno opreznije i promišljenije kako bi glikemiju održali u normali.
7. новембра 2017.
Šta bi osobe sa dijabetesom volele da okolina zna o dijabetesu…

Šta bi osobe sa dijabetesom volele da okolina zna o dijabetesu…

Dijabetes predstavlja mnogo više od posla sa punim radnim vremenom, on ne nestaje i nema odmora od njega. Samim tim, veoma je težak i nekada malo pomoći može značiti puno. Možda Vi nemate dijabetes ali vaš supružnik, prijatelj ili član porodice ima. Nekada možda poželite da uđete u njihovu glavu i saznate njihova osećanja kako bi im pomogli. Zato, evo nekoliko saveta kako da lakše razumete svakodnevne borbe sa dijabetesom.
7. новембра 2017.
Šta je dozvoljeno jesti a šta ne kada imaš dijabetes

Kako objasniti drugima šta je „dozvoljeno“ jesti a šta ne kada imaš dijabetes

Jedno od najčešćih pitanja koje čujem kada neko sazna da imam dijabetes je: ,,smeš li to da jedeš”? Da, smem da jedem sve kao i osoba koja nema dijabetes, ali moj izbor hrane mora biti pametniji kako bih glikemiju održavao u normalnom nivou tokom dana i tako sebe sačuvao od komplikacija koje mogu nastati, uglavnom je moj odgovor kojim pokušavam da objasnim nekome kako je to imati dijabetes.